Just nu pågår en designtävling för studenter vid SLU:s (Sveriges Lantbruksuniversitets) program för landskapsarkitekter, landskapsingenjörer och trädgårdsingenjörer. Tävlingen går ut på att förnya Östra kyrkogårdens minneslund och de ytor som ligger i dess direkta anslutning och att hitta lösningar för morgondagens minnesplats.

Tävlingen anordnas av SKKF (Sveriges Kyrkogårds- och Krematorieförbund), Stenindustriförbundet (STEN) och Tankesmedjan Movium vid SLU. Tävlingen avgörs på SKKF:s rikskonferens som är planerad att hållas i Malmö 17-18 maj 2021.

Läs mer om designtävlingen här: https://www.movium.slu.se/framtidens-minnesplats-ostra-kyrkogarden-i-malmo

2021 firar Östra kyrkogården 100-år! Något som kommer att uppmärksammas på olika vis.  Östra kyrkogården är ritad av den internationellt kände arkitekten Sigurd Lewerentz och invigdes den 6 november 1921.

Mer information om Östra kyrkogården och dess historia finns här.