På Luciadagen delade Skönhetsrådet i Malmö ut sitt årliga pris på temat ”Stadens estetik”. Malmö Kyrkogårdsförvaltning blev vinnare med det nyrestaurerade staketet längs Pauli Norra mot Föreningsgatan.

Motiveringen löd: ”Lågmält, omsorgsfullt och vackert förmedlar smidesstaketets kyrktupp och kors kyrkogårdens funktion när de både avgränsar och hälsar välkommen till ett stilla och andaktsfullt stadsrum”.

Priset som delas ut en gång om året är tänkt att gå till ett företag, organisation eller privatperson som gjort Malmö skönare och intressantare genom en insiktsfull planering eller en kreativ skapelse, till exempel en idé, händelse eller föremål.

Utdelningen skedde i samband med ”Offentliga samtal” på Form Design Center. Priset togs emot av Kyrkogårdsförvaltningens chef Sven-Erik Aspeklev och Kyrkogårdsnämndens ordförande Ingrid Pettersson, som också kort berättade om projektet.